chrome firefox opera safari iexplorer

Церква застерігає від легковажних хрещенських купань

17 січня 2012 о 14:37

Представники УПЦ КП та УПЦ МП нічого не мають проти традиційного народного купання на Водохреща, якщо віряни дотримуються правил елементарної безпеки та не просто моржують, а сприймають купання як продовження духовного очищення.

Про це під час прес-конференції у медіа-холі УНН повідомили голова інформаційного управління УПЦ КП, єпископ Євстратій (Зоря) та голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрей Георгій Коваленко.

За словами церковників, не слід ставитися легковажно до традиції зимового хрещенського купання. Варто вжити заходів безпеки та зважати на свій стан здоров’я.

Крім того, протоієрей Георгій Коваленко наголосив, що ця та подібні народні традиції не є обов’язковими до виконання, але вони прикрашають свято Богоявлення.

Представники церкви наголосили, що вода після освячення повертається до тих властивостей, які вона мала під час створення світу, але це не означає, що вона повністю очищується від усіх забруднень. Тому освячувати для внутрішнього вживання слід чисту воду.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути