chrome firefox opera safari iexplorer

Нацкомісія з питань моралі закликає обмежити продаж алкоголю

22 жовтня 2010 о 01:50

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі закликала усі обласні державні адміністрації обмежити продаж алкогольних напоїв у нічний час.

Як сказано в заяві Нацкомісії, Івано-Франківська, Ужгородська, Львівська і Київська міські ради вже винесли відповідні постанови.

«За даними ВООЗ, 24% смертей в Україні обумовлено дією двох чинників ризику — алкоголю і тютюну. Щорік більше 10 тисяч наших співвітчизників гинуть внаслідок випадкового отруєння алкоголем. Кількість алкоголіків у нашій країні складає один мільйон, з них понад 120 тисяч — підлітки. Але наркологи стверджують, що ці цифри потрібно помножити як мінімум у п’ять разів, аби побачити реальну картину», — повідомляє НЕК.

За її інформацією, рівень споживання алкоголю в Україні є одним з найвищих у світі і складає близько 20 літрів абсолютного спирту на душу населення в рік.

«Без перебільшення можна констатувати — проблема має масштаби національної трагедії і вимагає прийняття невідкладних дій вже сьогодні. Враховуючи ці та інші обставини, ініціативи Івано-Франківська, Києва, Ужгороду, Львова вимагають наслідування і поширення», — вважають члени комісії з моралі.

Як повідомлялося, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник виступив проти введення повної заборони на вживання і продаж алкогольних напоїв.

http://ua.korrespondent.net

Фото: www.sz.aif.ru 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути