chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні заборонять продаж спиртного вночі

22 грудня 2011 о 09:21

Законопроектом пропонується посилити відповідальність за продаж спиртного неповнолітнім. За систематичні порушення (3 рази на рік), будуть порушувати кримінальну справу.

Штрафи за порушення правил торгівлі алкоголем також мають вирости удвічі — з 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів.

Згідно з документом забороняється також продаж алкоголю та тютюнових виробів ближче ніє 200 метрів від загальноосвітніх навчальних закладів. Розпивання спиртних напоїв на вулиці також заборонене.

За випивку на вулиці штрафуватимуть на 340 грн, за «рецидив» — 510 грн. За доведення неповнолітнього до стану сп'яніння накладатимуть штрафу від 4 до 8 тисяч гривень.

Метою даного законопроекту є забезпечення належного рівня здоров'я громадян, у тому числі неповнолітніх, обмеження споживання ними алкогольних напоїв та пива.

Нагадаємо, нещодавно в рамках боротьби з алкоголізмом в Україні львівські депутати проголосували за заборону на продаж алкогольних виробів у супермаркетах міста.

Заборона на продаж алкоголю поширюється на усі торгові точки, крім ресторанів, барів, кафе та клубів. Навіть на літніх майданчиках відтепер буде заборонено продавати пиво. Тепер усім, хто не може жити без алкоголю, доведеться їхати за межі міста, щоб придбати його.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути