chrome firefox opera safari iexplorer

Слабоалкогольний турнір: У день матчу за Суперкубок заборонили продаж спиртного

05 липня 2011 о 14:16

Мер Полтави Олександр Мамай ввів одноденний мораторій на продаж спиртних напоїв у зв'язку з проведенням футбольного матчу за Суперкубок України між Динамо і Шахтарем.

Щоправда, цей мораторій не стосується пива і слабких алкогольних напоїв. Заборона поширюється на все місто, а також на прилеглі села Полтавського району з боку Харкова.

Раніше капітан донецького Шахтаря Даріо Срна заявив, що Суперкубок для Шахтаря — набагато менш важливий турнір  порівняно з чемпіонатом і Кубком України.

На матч Суперкубка України, в якому донецький Шахтар у Полтаві зіграє з київським Динамо, вже продані всі квитки. Донецький Шахтар, зарезервувавши на гру 10 тисяч квитків, вже реалізував їх серед своїх уболівальників. В офісі Динамо повідомили, що киян на матчі в Полтаві будуть підтримувати близько трьох тисяч уболівальників, які приїдуть з Києва.

За сім років розіграшу турніру його переможцями ставали лише два клуби — Динамо (чотири перемоги) і Шахтар (три перемоги). У п'яти випадках для виявлення переможця командам доводилося вдаватися до післяматчевих пенальті.

Всі фінали Суперкубка України:

2004 Динамо — Шахтар — 1:1 (6:5 по пенальті)

2005 Шахтар — Динамо — 1:1 (4:3 по пенальті)

2006 Динамо — Шахтар — 2:0

2007 Динамо — Шахтар — 2:2 (4:2 по пенальті)

2008 Шахтар — Динамо — 1:1 (5:3 по пенальті)

2009 Динамо — Ворскла — 0:0 (4:2 по пенальті)

2010 Шахтар — Таврія — 7:1

Екс-наставник київського Динамо Йожеф Сабо заявив, що Шахтар сильніший за Динамо на голову, але, тим не менше, шанси клубів на перемогу становлять 50 на 50. Призовий фонд турніру складе 100 тис. доларів. Команда, яка переможе в стартовому матчі сезону, отримає 65 тисяч доларів, команді, яка програє, дістанеться відповідно 35 тисяч.

Нагадаємо, гра відбудеться 5 липня в Полтаві на стадіоні Ворскла імені Бутовського. Початок гри о 21:00. Номінальними господарями майбутнього поєдинку будуть Гірники. Розсудить команди арбітр першої категорії Юрій Вакс із Сімферополя.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути