chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці можуть заборонити нічний продаж спиртних напоїв

05 жовтня 2011 о 16:35

Київська міська рада готує новий проект рішення про заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв, а також тютюнових виробів на території міста Києва. Передбачається обмежити продаж вказаного асортименту товарів в нічний час. Про це повідомив депутат Київради Олексій Давиденко.

«Проектом рішення передбачаємо, що продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів в Києві буде заборонена в усіх стаціонарних об'єктах торгівлі і МАФах в період з 22:00 годин вечора до 8:00 годин ранку, враховуючи вихідні і святкові дні. Нововведення не торкатиметься лише ресторанів і кафе», — розповів Давиденко.

За його інформацією, зараз проект рішення проходить узгодження в депутатських комісіях, після цього — буде винесений в сесійний зал.

«Упевнений, в столиці України алкоголь не може продаватися ночами в кожному кіоску. Я особисто прибічник того, щоб ні алкогольних, ні слабоалкогольних напоїв, ні пива в МАФах взагалі не було. Тому цілком допускаю, що сесійний зал може прийняти і жорсткіший варіант заборони, ніж виписаний в документі зараз», — відмітив Давиденко.

Депутат роз'яснив, що після прийняття документу і вступу ним в дію, відповідне управління податкової адміністрації зможе позбавляти порушників ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголем.

Нагадаємо, Киїрада вже приймала рішення про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів в МАФах в грудні 2010 р. Проте те рішення ніхто навіть не планував виконувати, заборонену продукцію з прилавків підприємці не прибирали. Пізніше прокуратура Києва це рішення опротестувала.

Новий же проект рішення підготовлений з урахуванням зауважень прокуратури, завірив депутат.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути