chrome firefox opera safari iexplorer

Як відзначатимуть 20 річницю незалежності України

01 листопада 2010 о 22:16

Одним із пріоритетних завдань органів виконавчої влади у 2011 році буде належна організація відзначення на державному рівні 20-ї річниці незалежності України. Про це йдеться у підписаному 1 листопада Указі Президента України № 990/2010 «Про відзначення 20-ї річниці незалежності України».

Серед передбачених урочистостей – військові паради та салюти двадцятьма артилерійськими залпами у столиці України, містах-героях Керчі, Одесі, Севастополі та містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних Сил України.

Також планується проведення у Києві міжнародної науково-теоретичної конференції, присвяченої 20-й річниці незалежності України, відповідних наукових конференцій та круглих столів в інших населених пунктах. Серед учнів і студентів буде проведений всеукраїнський конкурс науково-пошукових робіт відповідної тематики.

У Національному музеї історії України передбачається створення експозиції «Україна і світ». Буде започатковано видання антології української літератури від найдавніших часів до сьогодення.

На загальнонаціональних каналах телебачення буде показано цикл пізнавальних документальних фільмів про історію українського державотворення, зокрема, у період з кінця 80-х років XX століття до сьогодення.

Планується також провести фестиваль українців світу, а також організувати Дні України та інші тематичні заходи в іноземних державах за участю української громадськості за кордоном.

Згідно з Указом Президента, буде розроблено та виготовлено пам'ятний ювілейний знак «20 років незалежності України», введено в обіг ювілейну монету, поштову марку і конверти.

З метою забезпечення виконання усіх запланованих заходів з відзначення 20-ї річниці незалежності України, створена Координаційна рада, яку очолив Президент України.