chrome firefox opera safari iexplorer

День Незалежності відзначать феєрверком

20 червня 2012 о 14:02

Святкування 21-ї річниці незалежності України у Києві пройде без параду, але з салютами.

Про це йдеться в указі Президента про організацію урочистостей з нагоди Дня незалежності.

Згідно з документом, Уряд має упродовж двох тижнів створити Оргкомітет з підготовки та відзначення Дня незалежності, а також упродовж місяця розробити та затвердити відповідний план заходів.

План, зокрема, повинен передбачати організацію та проведення 23 серпня, у День Державного Прапора, церемонії урочистого підняття Державного Прапора в Києві, Севастополі, обласних і районних центрах, інших населених пунктах.

Також в указі йдеться про забезпечення 24 серпня святкових феєрверків у Києві та Севастополі, обласних центрах, містах-героях.

«У свою чергу МЗС має вжити заходів щодо залучення до участі в урочистостях з нагоди 21-ї річниці незалежності України іноземних дипломатів та представників української діаспори», йдеться в указі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути