chrome firefox opera safari iexplorer

У Кіровограді на День незалежності відбудеться «хода вишиванок»

18 серпня 2011 о 10:05

Напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, у Кіровограді біля пам'ятника Т.Г.Шевченку відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України та 20-ї річниці незалежності України.

Одразу після урочистої церемонії підняття Державного Прапора України від пам’ятника Великому Кобзареві розпочнеться «Хода вишиванок», яка завершиться на площі Богдана Хмельницького святковою конкурсно-концертною програмою, повідомили у прес-службі Кіровоградської ОДА.

Обласна влада закликала всіх жителів Кіровоградщини об’єднатись з метою відзначення великого свята та вшанувати справжній український символ – традиційну вишиванку.

Двадцятеро двадцятирічних ровесників нашої Незалежності з різних куточків області пронесуть вулицями і площами Кіровограда величезну вишиванку з автентичним візерунком, який століттями прикрашав сорочки наших земляків.

Вишиванку-рекордсменку буде передано до обласного Центру народної творчості. Крім того, будуть проведені конкурси на кращу вишиванку, кращий рушник і коровай Кіровоградщини. Учасників свята очікують яскраві концертні номери та багато інших сюрпризів.

Як повідомлялося, у Львові святкування 20-ї річниці Незалежності України розпочнеться ще 20 серпня і триватиме впродовж 5-ти днів. На львів’ян та гостей міста чекають цікаві фестивалі, концерти, флеш-моби, кінопокази та багато інших різноманітних подій.

На Тернопільщині до Дня Незалежності спечуть 600-кілограмовий коровай. Для його виготовлення буде використано 600 кг борошна вищого ґатунку.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути