chrome firefox opera safari iexplorer

Замість параду в День незалежності у Києві виступлять військові оркестри

22 серпня 2012 о 08:42

В цьому році у День незалежності ані військового параду, ані маніфестацій військовослужбовців очікувати не варто. Водночас у Міністерстві оборони повідомляють, що у День незалежності в різних районах Києва виступлять оркестри Збройних сил.

«З нагоди святкування Дня державного прапора та 21-ї річниці незалежності України військові музиканти оркестрів ВСУ подарують киянам та гостям столиці свято духової музики на відкритих майданчиках міста Києва», — повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Зокрема, 24 серпня з 18 до 20 години військові оркестри виступатимуть у Маріїнському парку, в парку імені Пушкіна і парку Шевченка.

Також духову музику можна буде почути в парку імені Островського 23 та 24 серпня з 12 до 14 години, у Наводницькому парку — у ці ж дні з 16 до 18 години, а в парку «Нивки» — в День Незалежності з 12 до 14 години дня .

Будуть виступи військових музикантів і в Національному виставковому центрі, а також в Центральному ботанічному саду імені Гришка.

«У репертуарі, підготовленому для виступів — попурі з українських національних мелодій, аранжування національних естрадних пісень, військові та козацькі марші, композиції з пісень часів Великої Вітчизняної війни та шоу-дефіле», — розповіли у прес-службі Міноборони.

Нагадаємо, що у 2011 році влада мала намір провести у Києві військовий парад на День Незалежності 24 серпня. Михайло Єжель, який очолював міністерство оборони, вимагав на його організацію 320 млн грн.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути