chrome firefox opera safari iexplorer

13 прадавніх дерев Києва стали пам’ятками

24 грудня 2010 о 14:34

Київська міська рада оголосила пам'ятками природного значення 13 прадавніх дерев. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 23 грудня, повідомляє прес-служба фракції «Республіка Київ».

«Київрада оголосила пам'ятками природного значення, зокрема 500-літню Шовковицю Шевченка, 600-літній Дуб-хитрун та інші прадавні дерева. Переконаний, що це вбереже зазначені дерева від знищення», — сказав депутат фракції, заступник голови комісії з питань екологічної політики Олег Петькун.

Він підкреслив, що до переліку пам'яток природи місцевого значення включені дуби, груші, шовковиці, тополі, дерева метасеквойї китайської, вік яких складає 350-400 років, а деяких — навіть перевищує 6 століть.

Петькун наголосив, що на території пам'яток природи забороняється будь-яка діяльність, яка загрожує їх збереженню або призводить до зміни їх первісного стану.

Джерело: pravda.com.ua
Розділи: Довкілля Здорова

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути