chrome firefox opera safari iexplorer

Символ Києва на межі знищення — каштани помирають. ФОТО

27 червня 2012 о 15:40

Символ Києва – каштани, цього року почали жовкнути на місяць раніше, ніж зазвичай

Як розповів кореспондентові «Київ.Коментарі» голова київської міської організації Українського товариства охорони природи Микола Щипець, головна причина того, що каштани почали так рано жовкнути – ураження дерев міллю.

«Каштановою міллю дерева вражені вже кілька років. Щоб із цим боротися, треба з міста вивезти цю гидоту, яка зимує в опалому листі, та спалити все це поза межами Києва. Якщо з цим не боротися, то дерева не матимуть такогой красивого вигляду, за який ми їх любимо», — розповів Щипець.

У попередні роки каштани починали рудіти та втрачати листя наприкінці липня, а цього року вже в середині червня у деяких дерев майже повністю пожухло листя.

Наприклад, саме такий вигляд мають каштани на проспекті Перемоги.


Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути