chrome firefox opera safari iexplorer

На новорічну ялинку – до Криму!

07 грудня 2010 о 20:31

До Нового року залишилося кілька тижнів. Це свято можна зустріти і вдома перед телевізором, та все ж хочеться зробити це якось незвично і яскраво.

Якщо ви ще не вирішили, де загадаєте бажання під звуки новорічних курантів, можливо, саме час згадати про Крим?

На Новий рік +18°!

Цьогоріч погода порадувала кримчан аномальним теплом наприкінці листопада, і на початку зими тут запанувала майже літня температура +20.

На Новий рік синоптики прогнозують на півострові до 18 тепла! Принаймні такі оптимістичні цифри назвав міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв.

За його словами, під ялинку в Криму обіцяють гарну погоду і зараз курорти півострова в очікуванні майже 20 тисяч відвідувачів. Щоб всі охочі змогли дістатися зимового моря, до Криму буде пущено 9 додаткових потягів та кілька авіарейсів.

Кримський міністр запевнив, що ціни в цьому році на відпочинок в готелях будуть нижчими, ніж торік. Адже в регіоні вже збагнули, що гра «в неринкові» методи неефективна і призводить лише до того, що все більше українців відпочиває за кордоном.

При цьому пан Лієв дорікнув кримчанам ментальністю, яка залишилась їм у спадок з радянських часів, коли «місцеві» свято вірили (а велика частина, на жаль, продовжує вірити), що відпочиваючі з України й Росії «нікуди не подінуться».

Та як показує статистика, кількість вітчизняних туристів зменшилась із 75% у 2009 році до 68% – у проточному, що не може не турбувати. Загалом же із січня по жовтень 2010 року Крим відвідало понад 5,6 млн. шанувальників кримських гір і Чорного моря.

«Фактично курортно-рекреаційна галузь Криму вийшла на докризові показники», — із задоволенням констатував міністр. Водночас він визнав, що головною проблемою в регіоні залишається неефективне використання курортних ресурсів і тінізація приватного сектору.

Кримський «all inclusive»

Наразі 150 кримських санаторіїв заповнено на 44%. Цей показник для початку грудня перевищує середній і обнадіює, що до Нового року кількість бажаючих відпочити в Криму лише зросте.

За інформацією міністерства курортів і туризму Криму, доба у двомісному номері в 4-зірковому готелі зі SPA-центром у Ялті коштує зараз приблизно 800-850 грн. І це включно зі сніданком, вечерею та SPA-процедурами. А це вже майже «all inclusive»!

В новорічну ніч ціна на стандартний номер на двох у такому готелі може зрости до 1000—1200 грн. за добу. Окрім того, на гостей чекатиме безліч розважальних програм, адже цього року в Криму очікується небувалий «зорепад» зірок вітчизняної й зарубіжної естради.

Звісно, можна зустріти Новий 2011 рік у тиші, слухаючи морський прибій, а можна поринути у веселий шум вечірок, яких лише в Ялті налічуватиметься кілька десятків.

Щоправда, задоволення це не безкоштовне. Так, за розваги доведеться викласти від 300 до 5000 тисяч гривень, залежно від «зірковості» концерту.

Крим – нова SPA-«мекка» Європи

Незважаючи на зростання кількості відпочиваючих у Криму, головним критерієм ефективності роботи туристичної галузі у 2011 стане не кількість людей, а економічний ефект від їх перебування. Простіше кажучи, підрахунок грошей, які туристи витратять під час свого перебування у Криму.

Щоб розширити курортні рамки кримського сезону і привернути інтерес туристів до півострова навіть взимку, планується зробити акцент на SPA-відпочинку.

На сьогодні в Криму таких центрів налічується 72, а цінова політика за процедуру варіюється від 80 до 600 грн.

Таким чином вартість кримських SPA-послуг фактично нижча не лише за європейські й азіатські, але навіть київські ціни.

У світовій практиці популярний нині SPA-відпочинок – це, як правило, відпустка вихідного дня. На сьогодні в Криму така екзотика для двох коштуватиме приблизно 1500 грн. Ця сума включає проживання протягом двох діб у готелі класу «преміум», сніданки та власне SPA-процедури.

Майя Заховайко для «Рідної країни»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути