chrome firefox opera safari iexplorer

Талісманів Євро «охрестили» Славеком і Славком

04 грудня 2010 о 23:40

Славек та Славко – за такі імена талісманів Євро-2012 проголосували українські та польські вболівальники. Результати опитування, яке завершилось 3 грудня, були оприлюднені на прес-конференції у Києві та Варшаві.

Протягом двох тижнів футбольні вболівальники могли зробити вибір з трьох запропонованих варіантів: Славек та Славко, Шємко та Стрімко, Клемек та Ладко. За варіант Славека та Славка віддали голоси 56% уболівальників. За Шємка і Стрімка — 29%, Клемека та Ладка — 15%.

У церемонії оголошення імен талісманів в українській столиці взяли участь Віце-прем’єр-міністр України з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, операційний директор УЄФА Events S.A. Мартін Каллен, Упововажений президент УЄФА з питань Євро-2012, член Виконкому УЄФА Францішек Лавринець, мери приймаючих міст.

Як зазначив Францішек Лавринець під час презентації, талісмани Євро-2012 пропагують позитивний, молодий, дружній характер країн-господарок чемпіонату — України та Польщі. «Їхні імена похідні від слова «слава» в польському і українському варіанті, а це, я переконаний, є тим, що принесе Євро-2012 обом приймаючим країнам», — зауважив член Виконкому УЄФА.

Нагадаємо, 16 листопада були представлені символи Євро-2012 — футболісти-близнюки, які візьмуть участь у промокампанії чемпіонату на теренах країн-господарів, а також у всій Європі.

Проте багато вболівальників, оглядачів та експертів висловили застереження, що ці футболісти-близнюки дуже нагадують талісмани Євро-2008, який проходив в Австрії та Швейцарії.

Тоді розробкою талісманів теж займалася компанія «Warner Brothers», вони вигадали двох братів –близнюків Трікса та Флікса, які були одягнені, відповідно до кольорів національних прапорів Австрії та Швейцарії: перший близнюк у білій футболці з номером 20, другий — в червоній з номером 08.

Змінилося у нових близнюків хіба що кольори футболок та зачіски стали більш густішими.

Також лунають докори, що польська та українська культури представлені лише забарвленням одягу під національні прапори.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути