chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові гостям Євро покажуть місця Гоголя та Сковороди

14 грудня 2010 о 20:18

Основний акцент при розробці туристичних маршрутів до чемпіонату Євро-2012 Харків зробив на відомі імена — українського письменника Миколи Гоголя та філософа Григорія Сковороди.

Два туристично-екскурсійні маршрути, які пропонуватимуть гостям турніру, проклали у сусідній Полтавщині, де народилися українські класики.

За гоголівським маршрутом, туристам покажуть більше 20 місць, пов’язаних із життям та діяльністю відомого письменника, його родини, з героями творів та часами, у які вони жили. Зокрема, гостям покажуть Державний літературно-меморіальний музей-заповідник Гоголя, історико-краєзнавчий музей та ландшафтний парк у селі Диканька.

Також туристам пропонують здійснити візит до садиби Івана Котляревського та Свято-Успенського кафедрального собору, полтавського Хрестовоздвиженського жіночого монастиря, Спасо-Преображенської церкви, оглянути будівлю Інституту шляхетних дівчат, пам’ятник миргородським козакам та інше.

Другий маршрут передбачає подорож на батьківщину Григорія Сковороди. Туристам пропонують відвідати Національний літературно-меморіальний музей великого українського філософа, завітати до будинку, де він жив та помер, оглянути парк, філософську алею, могилу та пам’ятник Сковороди.

Нагадаємо, загалом у Харкові розробили 13 туристичних маршрутів до Євро-2012. Туристам запропонують оглянути Харків літературний, мистецький та археологічний, православні святині приймаючого міста, а також маршрути за тематикою «Полтавська битва» та «Поляки у Харкові».