chrome firefox opera safari iexplorer

Гостям Євро покажуть винні льохи Лаври

31 травня 2012 о 09:22

Найближчим часом кияни та гості столиці зможуть відвідати новий експозиційний об'єкт Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника – винні льохи.

Наразі там завершуються ремонтно-реставраційні роботи, повідомляє сайт заповідника.

«Києво-Печерська лавра здавна відома своєю багатовіковою історією, чудовими краєвидами Києва, архітектурним ансамблем тощо. Але Лавра досі залишається незвіданою. Так, наприклад, туристам майже нічого невідомо про існування підземних споруд на верхній території Лаври. Тим часом, це унікальні об'єкти», — розповідає старший науковий співробітник Заповідника Євгенія Чередниченко.

Він додав, що подібним комплексом підземних споруд не може похвалитися жоден український монастир. На території Верхньої лаври збереглися понад двадцяти підземних споруд, з них — чотири винних льохи.

З квітня по травень в основному приміщенні винного льоху проводилися ремонтно-реставраційні роботи. Також до льоху було проведене електричне освітлення. Зараз тривають ремонтно-реставраційні роботи на кріпосних стінах Митрополичого саду.

Наразі співробітники Заповідника готують для майбутніх відвідувачів ознайомлювальну інформацію про Митрополичий сад, винний льох та Києво-Печерську фортецю.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути