chrome firefox opera safari iexplorer

Новий гендиректор Лаври не хоче заробляти на віруючих

11 вересня 2012 о 09:23

Прийнятна плата за вхідний квиток на територію Києво-Печерської заповідника — 3 гривні.

Таку думку на прес-конференції в понеділок, 10 вересня висловив новопризначений генеральний директор Національного києво-печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина. «Лавра — специфічний об'єкт, де знаходиться великий духовний центр.

Згадувати про якусь економічну обґрунтованість на квитки не можна, говорити про гроші і вимагати, коли людина йде звернутися до Бога. Я думаю, що ціна вхідного квитка залишиться колишньою — 3 гривні», — відзначив Михайлина.

Що стосується плати за вхід до музеїв, що знаходяться на території заповідника, то, на думку гендиректора, плата за них є деякою інвестицією від відвідувачів, яка буде спрямована на розвиток заповідника. Також стало відомо, що Рахункова палата і Головне контрольно-ревізійне управління перевірять діяльність заповідника.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров доручив розглянути питання про значне зниження ціни на вхідні квитки на територію Києво-Печерської лаври та заповідника.

В результаті з 8 серпня ціна на квиток була знижена з 50 до 3 гривень. Разом з тим через тиждень стало відомо, що з квитком за 3 грн не пускають у деякі храми, зокрема в Троїцьку надбрамну церкву. За словами вахтерів, з квитком за 3 грн можна тільки гуляти по території заповідника.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути