chrome firefox opera safari iexplorer

Вхід в Києво-Печерську Лавру подорожчав удвічі!

04 травня 2012 о 12:08

Відвідування Києво-Печерської лаври відтепер влетить в копієчку: на травневі свята вхід до святині подорожчав у два рази. Це шокувало та обурило відвідувачів.

Про це пише «Комсомольська правда».

"До мене приїхали друзі з Маріуполя, повів їх в Лаврський заповідник. За вхід з кожного взяли 50 гривень. Це просто жах! Дешевше на футбол сходити на новий «Олімпійський»!- поскаржився читач Віталій Бурдіян.

Водночас на сайті Києво-Печерського заповідника, як і раніше написано, що вхід коштує 25 гривень, а для пільговиків – 12 гривень. Проте у заповіднику підтвердили, що квиток дійсно подорожчав з 1 травня.

«Києво-Печерська лавра і „Софія Київська“ — об'єкти культурної спадщини ЮНЕСКО. Ми привели вартість вхідного квитка до єдиної цінової категорії», — розповіли в прес-службі заповідника.

Єдиний квиток в «Софію Київську» (з відвідуванням всіх виставок) з 1 березня подорожчав до 53 гривень, до цього він коштував 43 гривні.

Ціну на квиток в Києво-Печерський заповідник встановлює Міністерство культури.

«Зараз людина заплатить за єдиний квиток, і всі виставки, які знаходяться на території Лаври, можна відвідувати за цим квитком. Тобто платити окремо за вхід в кожний з 11 музеїв, які знаходяться в Лаврі, не доведеться. Враховуючи це, вартість відвідин Лаври не зросла», — пояснили у міністерстві.

Однак, як бути тим, кого не цікавлять музеї і хто просто хоче помилуватися церквами, чиновники не подумали.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути