chrome firefox opera safari iexplorer

Збірка творів Григорія Сковороди стала Книгою року-2010

25 грудня 2010 о 19:08

Книжкою року, що минає — стала збірка творів Григорія Сковороди. Їх перевидало — харківське видавництво «Майдан». Це видання отримало гран-прі дванадцятого Всеукраїнського рейтингу «Книжка року».

За словами журі, у складі якого — критики, журналісти і культурологи, вперше твори Сковороди видали без помилок. У попередніх збірках їх нарахували близько 10-ти тисяч. Серед переможців у номінації краще сучасне українське видання — Оксана Забужко та її «Музей покинутих секретів». У номінації Сучасна поезія — найкращим визнали історичний роман Ліни Костенко «Берестечко». Серед дитячих авторів переміг Сашко Дерманський з комічним твором «Чудове чудовисько в країні жаховиськ».

Іван Малкович, дитектор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»: «На книжці ми навіть написали — для обережного читання, щоб не надірватися від сміху. Ця книжка написана за всіма лекалами світовими дитячої літератури. І там присутні українські народні герої».

Костянтин Родик, президент рейтингу «Книжка року»: «Те, шо ми бачимо серед нагороджених торішніх переможців, говорить про стабільність якості, шо ці люди випустили і у цьому році книжки, гідні нашої з вами уваги».

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути