chrome firefox opera safari iexplorer

Тести з української вже друкують. У режимі суворої таємності

23 січня 2011 о 11:42

Тести з української вже друкують. У режимі суворої таємності. З долученими до процесу співробітниками не можна говорити, їхніх облич — годі показувати, адреса друкарні — теж конфіденційна службова інформація.

Вхід лише за персональними картками. Прохід — шлюзовий: доки дверей за спиною не зачиниш, наступних не відчиниш. Усі рухи фіксують камери спостереження. Журналістів попередили: знімати тутешніх співробітників — зась. Хоча вони надрукованих тестів у вічі не бачать і руками не торкаються.

Двоє операторів конвеєру мають справу лише з чистим папером. Від стрічки, якою рухаються готові зошити, їх відділяє скляна стіна. За неї є доступ лише в екстрених випадках і за присутності відповідального за інформаційну безпеку.

Тільки після того, як автомат запаковує зошити в пластик, їх торкаються руки спеціально проінструктованої людини.

Співробітники:

— Ми не можемо дивитися тестові зошити, не можемо заходити туди, за перегородку, не можемо приносити із собою мобільні телефони. Ніякого зв'язку в нас немає із зовнішнім світом.

На це суперсекретне виробництво нова директорка Центру оцінювання якості освіти запросила журналістів, щоб відзвітувати: друк тестів розпочали вчасно. Перших 8 тисяч примірників завдань з української мови вже надрукували. У режимі суворої конфіденційності.

Ірина Зайцева, директорка Українського центру оцінювання якості освіти:

— Усе сплановано таким чином, що люди, які займаються підготовкою тестування на певних етапах, — вони один з одним не контактують. Це вже робить інша група працівників. І так на кожній ланці.

Із кореспондентів узяли чесне слово, що вони нікому не викриють місця розташування виробництва. Щоправда, вчора його адресу разом з анонсом поїздки поширили самі — в Інтернеті через усі інформагенції.

Джерело: СТБ
Розділи: Новини освіти Освічена

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути