chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти завчасно відкриє завдання ЗНО з української мови

16 грудня 2013 о 16:44

Завдання ЗНО з української мови і літератури, що використовуватимуть при тестуванні абітурієнтів у 2014 році будуть оприлюднені заздалегідь. Про відповідну ініціативу повідомив міністр освіти Дмитро Табачник під час прямої лінії з читачами газети Урядовий кур’єр.

«Думаю, що цього року ми один із предметів ЗНО зробимо відкритим. Готуючись до складання у 2014 році тесту з української мови і літератури, найбільш масового, учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скористатися завданнями, що перебувають у банку тестових завдань», — сказав Табачник.

За його словами, у вільному доступі на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів буде розміщено завдання всіх типів з цього предмета, згруповані за темами відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання й за складністю.

«Оприлюднити цю інформацію для вільного використання абітурієнтів Український центр оцінювання якості освіти планує на момент завершення реєстрації осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2014 році. А потім, коли дійде до самого тестування, за теорією випадкових чисел комп’ютер вибере 70 запитань», — заявив Табачник.

Як відомо, зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів у 2014 році розпочнеться 3 червня. Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 3 січня до 5 березня включно.

Джерело: Освіта.ua
Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути