chrome firefox opera safari iexplorer

Замість дитячого будинку інженерна академія?

14 січня 2011 о 00:27

Київська міська державна адміністрація планує ліквідувати дитячий будинок «Ясний» і віддати його приміщення Міносвіти.

Про це повідомив секретар комісії з питань освіти і науки Олексій Давиденко, посилаючись на підготований столичною адміністрацією проект рішення.

«Цей проект рішення, фактично, передбачає ліквідацію дитбудинку. Ось тільки особисто вітаючи дітей з новорічними святами, перший заступник голови КМДА про такий «подарунок» від мерії нічого їм не сказав», — цитує Давиденка прес-служба.

Згідно з проектом рішення, КМДА пропонує передати дитячий будинок «Ясний» до сфери управління Міносвіти для розміщення Державної дитячої інженерної академії, створеної за пропозицією Міністерства освіти і науки.

Політик наголосив, що про майбутнє дітей, які виховуються у «Ясному», у проекті рішення не йдеться взагалі.

«Розміщуючи Дитячу інженерну академію у дитбудинку, чиновники фактично підписались під його ліквідацією, проте жодним словом не обмовилися про майбутнє вихованців «Ясного», — зазначив Давиденко.

Давиденко висловив думку, що Дитячу інженерну академію краще було б розмістити в одному із профтехучилищ, підпорядкованих Міносвіти.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути