chrome firefox opera safari iexplorer

Хореографічна академія навчатиме учнів математики

29 жовтня 2012 о 12:11

Академія танцю імені Сержа Лифаря відтепер не лише викладатиме хореографію, а й надаватиме базову середню освіту своїм вихованцям.

Комісія Київради з питань культури та туризму підтримала відповідні зміни до Статуту комунального вищого навчального закладу училища хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря». Про це повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«На сьогодні академія має хореографічну школу для дітей шкільного віку та надає хореографічну освіту на рівні молодшого спеціаліста учням, що вступили до академії після 9-го класу загальноосвітньої школи. Але, як показує досвід, дітям важко і не зручно встигати зі школи на хореографічні заняття. Для того, щоб полегшити умови здобуття освіти учням, що вирішили пов’язати своє життя з танцем, було вирішено об’єднати зусилля і запровадити в Академії викладання загальноосвітн ьої програми. Ці зміни покращать доступ до хореографічної освіти дітей-киян», — роз’яснив О. Бригинець.

Депутат розповів, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерство культури, ГУ освіти та науки м. Києва вже підтримала ліцензування базової загальної середньої освіти в академії танцю імені Сержа Лифаря.

Київська муніципальна українська академія танцю імені Сержа Лифаря» (КМУАТ ім. С. Лифаря), створене в 2001 році за рішенням Київської міської ради як вищий мистецький навчальний заклад першого рівня акредитації.

Біля витоків КМУАТ ім. С.Лифаря стояли видатні діячі хореографічного мистецтва, які 14 років тому під проводом Ю.О.Станішевського згуртувались навколо Української академії танцю при Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т.Г. Шевченка. Сьогодні КМУАТ ім. С.Лифаря, підтримуючи найтісніші зв’язки з Національною оперою України, підпорядкована Головному управлінню культури Київської міської державної адміністрації.

Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути