chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник купив підручники з Математики для першого класу по 506 грн за штуку

18 квітня 2012 о 11:45

ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міносвіти 14 квітня уклало низку угод на видання шкільних підручників на загальну суму 39,11 млн грн.

Найдорожчим виявилась «Математика для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 1 клас» – 506 грн./екз. Видання цього підручнику накладом 302 екземпляри коштує 153 тис грн.  Кілька підручників для першокласників видано накладом близько 1 тис екземплярів. В цьому випадку вартість одного екземпляру складає від 140 до 216 гривень.

Серед авторів цих підручників є Олена Хорошковська, мати першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського. Разом з тим Київський національний музей російського мистецтва 19 березня замовив видання книги «Врубель і Київ» тиражем 1000 примірників. В цьому випадку вартість одного екземпляру становила 150 грн. Однак на відміну від простих підручників ця книга має 430 сторінок матового паперу, суперобкладинка, тверда обкладинка та вставки мають тиснення золотом. До того ж книжка пакується в індивідуальну вакуумну упаковку.

Торги ДНУ проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки автори підручників мають право самостійно визначати видавництва, які будуть здійснювати видання їх творів, шляхом передачі їм майнових прав.

Нагадаємо, ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» при Міносвіти і науки, молоді та спорту України 19 березня уклало низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 млн грн. Найдорожчими виявились підручники української мови для шкіл з навчанням польською мовою – 647 грн за екземпляр.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути