chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник видасть 20% підручників для першокласників російською мовою

07 червня 2012 о 17:32

Чотири з половиною мільйони підручників для першокласників мають намір видати до середини липня. Із них близько 20-ти відсотків — російською мовою. Про це повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час презентації посібників.

До першого вересня першачки будуть забезпечені книжками на сто відсотків — обіцяє міністр. Коштом держбюджету цьогоріч видадуть понад 60 назв підручників, що пройшли наукову та психологічну експертизи. Нові книжки надрукують і для одинадцятикласників — близько 2 мільйонів примірників.

Уперше, за словами Табачника, видання навчальної літератури повністю та вчасно профінансовано - на 230 мільйонів гривень. Потому у міністерстві планують взятися за поповнення шкільних бібліотек.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини освіти

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути