chrome firefox opera safari iexplorer

1 вересня за парти сядуть понад 410 тисяч першокласників

02 серпня 2011 о 11:07

Цього року до школи прийдуть понад 410 тис. першокласників, але ця цифра ще буде уточнюватись. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Цього року першокласників буде понад 410 тис. Кому не вистачає двох-трьох місяців до шести років, їх батьки формально можуть віддати до школи і цього року. А за законом можуть і наступного року. Тому ця цифра ще уточнюється», — відзначив міністр.

Він також зазначив, що тема першого уроку у першачків буде присвячена 20-річчю Незалежності України і звучатиме так: «Україна — моя країна, Україна — моя держава».

Також, за словами Табачника, його відомство рекомендує вищим навчальним закладам першу лекцію також присвятити темі незалежності.

Дмитро Табачник також повідомив, що у 2012 році школу закінчать 317 тис. одинадцятикласників.

«Цього року середню школу закінчили 195 тис. одинадцятикласників. У 2012 році випускників буде більше 317 тис. Це говорить про те, що в наступному році буде достатньо високий конкурс до вищих навчальних закладів», — зазначив він.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути