chrome firefox opera safari iexplorer

На Дніпропетровщині батькам першокласників 1 вересня дадуть вихідний

31 серпня 2011 о 08:47

У Дніпропетровській області батькам першокласників 1 вересня буде надано вихідний день.

Про це журналістам повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

«Я рекомендував керівникам міст і районів усно під час наради та у розісланих ОДА телефонограмах провести бесіди з керівниками підприємств, організацій та закладів щодо надання батькам дітей, які вперше підуть до школи, вихідного дня. 1 вересня — справжнє свято для таких родин і вони мають провести цей день разом», — сказав Вілкун.

За його словами, відгуки на дану рекомендацію були позитивними.

На Дніпропетровщині 1 вересня за шкільні парти сядуть понад 29 тисяч першокласників.

Як повідомлялось, всього в Україні цього року до школи прийдуть понад 410 тисяч першокласників, але ця цифра ще буде уточнюватись. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Він також зазначив, що тема першого уроку у першачків буде присвячена 20-річчю Незалежності України і звучатиме так: «Україна — моя країна, Україна — моя держава».

Також, за словами Табачника, його відомство рекомендує вищим навчальним закладам першу лекцію присвятити темі незалежності.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути