chrome firefox opera safari iexplorer

Половина одеських першокласників почне навчання російською

01 вересня 2011 о 09:00

Майже половина (48%) одеських першокласників 1 вересня почне навчання російською мовою, інші діти підуть в класи з українською мовою навчання.

Про це повідомила заступник начальника управління освіти і науки Одеської міськради Вікторія Іщенко.

"В даний час в перші класи загальноосвітніх закладів міста подано більше 8,3 тисяч заяв. З них 52% — в класи з українською мовою навчання і 48% — в класи з російською мовою навчання. У школах міста, де раніше були лише класи з українською мовою навчання, планується відкрити 26 перших класів з російською мовою навчання ", — сказала вона.

Чиновник також додала, що в цілому кількість батьків, які бажають, щоб їхні діти навчалися російською мовою, у порівнянні з минулими роками, зросла.

Як повідомлялося, в липні поточного року Одеська міськрада внесла до статутів 197 освітніх установ міста пункт про можливість вибору мови навчання. Дані зміни затвердили у зв'язку з прийняттям Одеською міськрадою програми збереження і розвитку російської мови в Одесі до 2015 року.

Програму збереження та розвитку російської мови Одеська міськрада ухвалила 8 квітня 2011 року.

Вона, зокрема, передбачає ряд новацій в галузі освіти, в результаті чого збільшиться кількість російськомовних шкіл, батьки зможуть вибирати мову навчання для своїх дітей, а російська мова буде визначена, як одна з мов навчального процесу.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути