chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник накупив супердорогі букварі мами Хорошковського по 500 гривень

05 липня 2012 о 12:49

Міносвіти закупило через тендер підручників на загальну суму 86,15 млн грн. Шістнадцять видавництв мають надрукувати 5,58 млн книжок до листопада цього року, повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Найдорожчим виявився «Буквар. Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 2 клас».

Підручник вийде накладом 226 екземплярів, кожен з яких обійдеться в 508 гривень. Серед авторів книги – Ольга Хорошковська, матір першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.

Цього року Міносвіти також замовило для першокласників підручники співавторства Ольги Хорошковської для шкіл з молдовською і польською мовами викладання по 496 і 647 гривень.

Тоді Міносвіти виправдовувало високу ціну букварів маленьким тиражем. Також, у квітні цього року Міносвіти замовляло підручники з «Математики» для першого класу для шкіл з польською мовою навчання. Тоді підручник Хорошковської також був найдорожчим із переліку замовлених книжок.

Наклад з 302 екземплярів коштував 153 тис грн, тобто 506 грн/екз.

Нагадаємо, за словами президента Віктора Януковича, щороку чиновники через держзакупівлі розкрадають із бюджету близько 7 мільярдів доларів.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути