chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник накупив супердорогі букварі мами Хорошковського по 500 гривень

05 липня 2012 о 12:49

Міносвіти закупило через тендер підручників на загальну суму 86,15 млн грн. Шістнадцять видавництв мають надрукувати 5,58 млн книжок до листопада цього року, повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Найдорожчим виявився «Буквар. Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 2 клас».

Підручник вийде накладом 226 екземплярів, кожен з яких обійдеться в 508 гривень. Серед авторів книги – Ольга Хорошковська, матір першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.

Цього року Міносвіти також замовило для першокласників підручники співавторства Ольги Хорошковської для шкіл з молдовською і польською мовами викладання по 496 і 647 гривень.

Тоді Міносвіти виправдовувало високу ціну букварів маленьким тиражем. Також, у квітні цього року Міносвіти замовляло підручники з «Математики» для першого класу для шкіл з польською мовою навчання. Тоді підручник Хорошковської також був найдорожчим із переліку замовлених книжок.

Наклад з 302 екземплярів коштував 153 тис грн, тобто 506 грн/екз.

Нагадаємо, за словами президента Віктора Януковича, щороку чиновники через держзакупівлі розкрадають із бюджету близько 7 мільярдів доларів.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти