chrome firefox opera safari iexplorer

647 гривень – «правильна» ціна для підручника

23 серпня 2012 о 09:41

Українська мова для шкіл з польською мовою навчання за 647 гривень, іспанська мова для першокласників за 518 гривень, українська мова для шкіл з молдовською мовою навчання за 497 гривень.

Підручники за такими космічними цінами замовив Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міносвіти і науки, молоді та спорту у березні цього року. Причому однією з авторів найдорожчого підручника (українська для польських шкіл) виявилась мати першого віце-прем’єра Валерія Хорошковського...

Хвиля обурень, яку викликала скандальна оборудка у суспільстві, призвела до того, що Ген­прокуратура ініціювала перевірку угод.

І от тепер виявилось, що ціни у 500-600 гривень за один підручник цілком виправдані.

Державна фінансова інспекція, яка за дорученням Генпрокуратури перевіряла процедуру закупівлі підручників для першокласників, не виявила жодних порушень у цих угодах.

Заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Святослав Серебрянський ще й заявив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту... заощадило на підручниках з української мови! Оскільки у 2009-му аналогічні підручники коштували 847-870 грн.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути