chrome firefox opera safari iexplorer

Медики радять не поспішати віддавати дитину до школи

17 лютого 2011 о 18:14

Усе шкільне і навіть подальше життя дитини може залежати від одного-єдиного рішення батьків: віддати її у школу в 6 чи 7 років?

За законом, після того, як дітей почали віддавати до школи у 6 років, в кожному першому класі має бути спальня та ігрова кімната. Оскільки на практиці втілити це практично нереально, фахівці бояться, що діти будуть важко переносити навчання.

Обов'язку садити за парту шестирічок поки що не існує. Однак держава і батьки наполегливо омолодшують шкільну освіту.

Йти до школи в 6 років тепер майже необхідність, адже тримати в 15 тисячах дитсадків дітей до 7 років державі невигідно. Школяр для бюджета обходиться дешевше, ніж вихованець дитсадка.

Водночас, перебудова свідомості дитини від гри до навчання відбувається в 7 років, а то й пізніше.

Батьки ж здебільшого плутають інтелектуальну, фізичну і психологічну готовність до школи. Навіть, якщо дитину навчили читати і писати коротенькі диктанти, вона може бути не готова робити власні висновки, міркувати і концентруватися на уроках. Тому психологи радять зачекати.

Медичні дослідження також доводять — шестирічки у школі втрачають у вазі, в них падає рівень гемоглобіну в крові, погіршується нервово-психічний стан. Міністерство освіти обіцяє зробити освіту шестирічок комфортнішою: батькам гарантують уроки по 35 хвилин, ігрову форму занять, великі перерви. Та навіть ігрові і спальні кімнати.

Але знайти в Україні школи, де за правилами можуть вчитися шестирічки, виявилося вкрай важко.

Джерело: "1+1"
Розділи: Новини освіти Освічена

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути