chrome firefox opera safari iexplorer

Абсолютна більшість киян — за збереження музеїв у Києво-Печерській лаврі

30 березня 2011 о 14:57

Абсолютна більшість киян (71,4%) дотримується думки, що музейну частину Києво-Печерської лаври не слід передавати у розпорядження церкви – вона має залишатись національним музеєм.

Про це свідчать результати останнього соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 19–25 березня 2011 року.

Разом з тим близько 15% жителів столиці вважають, що музейну частину Києво-Печерської лаври треба передати у розпорядження Українській Православній Церкві Київського Патріархату, і тільки 4,6% висловились за те, щоб передати Українській Православній Церкві Московського Патріархату.

Не змогли визначитись з відповіддю 9,2% опитаних.

Зауважимо, що належність до певної конфесії не впливає на думку стосовно долі музейної частини Києво-Печерської лаври. Переважна більшість тих, хто відносить себе до УПЦ Київського Патріархату та УПЦ Московського Патріархату (відповідно 71% і 72%) вважають, що музейна частина лаври має залишатись музеєм.

Нагадаємо, 31 березня на розгляд сесії Київради винесене питання про умови передачі Києво-Печерського заповідника у державну власність. Зокрема, пропонується виключити з відповідного рішення пункт №3, який, власне, й захищає від виселення три муніципальних музеї.

Репрезентативне вибіркове опитування дорослого населення міста Києва було проведено «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 19–25 березня 2011 року. Усього за місцем проживання опитано 800 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±3,5%.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути