chrome firefox opera safari iexplorer

У Києво-Печерській лаврі відкриють для відвідувачів Митрополичий сад

09 вересня 2011 о 11:17

Незабаром у Києво-Печерській лаврі відкриють для відвідувачів Митрополичий сад, який розташований біля будинку намісника Лаври. Там можна буде прогулятися і скоштувати вина з монастирських погребів.

Перед відкриттям керівництво Києво-Печерського заповідника вирішило реконструювати сад, пише газета«Сегодня».

«Ми хочемо відтворити історичний вигляд Митрополичого саду таким, яким він був до початку ХХ століття. Для цього його необхідно упорядкувати: прокласти доріжки, встановити лавки, альтанку і замінити деякі дерева», — розповіла гендиректор заповідника Марина Громова.

Після реконструкції сюди дозволять заходити всім прочанам і туристам, щоб просто відпочити, будуть водити екскурсії. Екскурсоводи розповідатимуть історію саду, адже той був висаджений ще наприкінці ХVІІ століття. В ті часи тут гуляли павичі, а фрукти з тутешніх дерев подавалися до імператорського столу.

У заповіднику запевнили, що всі бажаючі також зможуть зайти у винний льох на території саду і спробувати монастирське вино.

Сад закрили для відвідувачів на початку ХХ століття.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути