chrome firefox opera safari iexplorer

Discovery Channel покаже фільм про Чорнобиль

21 квітня 2011 о 09:03

26 квітня, в 25-ту річницю чорнобильської катастрофи, о 20:05 в ефір Discovery Channel вийде документальний фільм «Битва за Чорнобиль» режисера Томаса Джонсона. Про це повідомила піар-служба представництва Discovery в Україні.

«Глядачі дізнаються факти, які ретельно замовчувалися урядами різних країн світу, і вони побачать унікальні архівні кадри, зняті на місці подій», — йдеться в повідомленні. Також в картині зняті показання очевидців: ліквідаторів аварії, мешканців Чорнобиля та Прип'яті, лікарів і генетиків, енергетиків та представників влади. Зокрема, в «Битві за Чорнобиль» вийде інтерв'ю з Михайлом Горбачовим, який особисто розповість про те, що відбувалося в Кремлі з того моменту, як прийшла звістка про аварію.

У фільмі використані матеріали з архівів студії «Телекон» (Київ), Інституту Курчатова (Москва), Інституту Жукова (Москва), «Чорнобиль-інформу» (Київ), 4 фотографії з конференції у Відні, 3 фотографії Чорнобиля з супутника, запис виступи професора Пеллеріна в Парижі, фрагменти документальних фільмів «Гарантія 30 років» Волчакова і «Дзвін Чорнобиля» Роллана Сергієнка, фрагменти радянських новинних програм.

У фільмі беруть участь Юрій Корнєєв, Михайло Горбачов, Ігор Костін, Володимир Гребенюк, Юлія Мартиненко, Ханс Блікс, Микола Антошкін, Наталія Надєждіна, Василь Нестеренко, Володимир Наумов, Андрій Нассонов, Володимир Амелков, Микола Тараканов, Лев Бочаров, Олександр Федотов, Алла Ярошинська.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути