chrome firefox opera safari iexplorer

Донька Ліни Костенко видала книгу про Чорнобиль

05 травня 2011 о 10:07

У Італії видали книжку про Чорнобиль. Упорядниця — дочка письменниці Ліни Костенко, лауреат Шевченківської премії — Оксана Пахльовська.

Назва видання — «Зоря на ім'я Полин: пам'ятаючи Чорнобиль». До нього увійшли праці італійських та українських дослідників Чорнобильської катастрофи, малюнки дітей-очевидців трагедії, а також перекладені італійською мовою вірші Ліни Костенко та її кіносценарій «Чорнобиль: Тризна». Книгу, видану на італійські кошти, незабаром презентують у Римі. Розрахована вона на широкого читача, передусім учнів італійських шкіл.

Оксана Пахльовська, автор-упорядник книги про Чорнобиль, дочка Ліни Костенко: «Це по своєму вікно у те, що є для Італії Чорнобильська тема, тобто ця книжка це віконце у можливість розуміння України як частини європейського болю, європейської розгубленості».

Ліна Костенко, письменниця:   «Я понці зі їхньою Фукусімою через місцяць вибачилися, що вони дещо приховали від народу, що сталося з атомною станцією, з Фукусімою. У нас 25 років... на 25-му році я читаю статті, що ми й досі не знаєм правду про Чронобиль. Ті самі балачки, що й були 25 років тому».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути