chrome firefox opera safari iexplorer

Міноборони планує парад за 320 млн грн

08 квітня 2011 о 15:44

Військовий парад 24 серпня може стати найдорожчим за 20 років незалежності України, оскільки попередній кошторис витрат Міністерства оборони перевищує 320 млн грн.

Ця цифра цілком співвідносна з кількістю грошей, виділених військовим на будівництво житла або закупівлю озброєнь і військової техніки.

Згідно з документом, підписаним директором департаменту фінансів Міноборони Іваном Марком, додаткові витрати бюджетних коштів на парад оцінюються у 265 млн грн (до вже запланованих 56 млн грн).

Зокрема,міністерство Михайла Єжеля планує витратити на «підготовку озброєння і військової техніки» до параду 220 млн грн. Окрім того, додатково Міноборони просить 72 млн грн на «пально-мастильні матеріали».

Нагадаємо, що у 2008 і 2009 роках військові паради на День Незалежності обійшлися приблизно у 70 млн грн. І навіть тоді експерти скептично оцінювали ці суми, сумніваючись, що всі гроші було витрачено за призначенням.

У 2010 році парад не проводився.

Цього року парад військ відбудеться на честь 20-ї річниці незалежності України у Києві, Керчі, Одесі, Севастополі та містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних Сил України.