chrome firefox opera safari iexplorer

Оприлюднено програму святкування Дня Києва

08 квітня 2011 о 17:20

День Києва 2011 року будуть святкувати 2 дні — з 28 по 29 травня. Але Київу хочеться більшого, і тому святкування почнуться вже з 27 травня.

На киян і гостей міста очікують покази мод на Хрещатику, захоплююче шоу феєрверків з лазерними ефектами над Дніпром, турнір з богатирського багатоборства, змагання з велоспорту, пляжного волейболу та кікбоксингу, а в Пирогово пройде Фестиваль повітряних зміїв.

Отже, детальна програма святкувань

27 травня (п'ятниця)

На Пейзажній алеї 27 травня відбудеться відкриття «Kiev Fashion Park» — першого українського парку сучасних скульптур та інсталяцій. Зокрема, тут будуть представлені цікаві творчі проекти молодих українських художників.

Шанувальників книги очікує Міжнародний фестиваль-ярмарок «Книжковий Арсенал» — літфестіваль нового формату, в якому візьмуть участь близько сотні кращих українських і зарубіжних видавництв, буде представлена ​​велика музична, літературна і дитяча програми. Окремим тематичним днем ​​фестивалю стане День Києва, присвячений найбільш цікавим виданням про Київ і урбаністичній літературі (художній комплекс «Мистецький Арсенал», 27-31 травня).

У столичній галереї мистецтв «Лавра» в ці дні розгорнеться фестиваль міської культури «Я люблю Київ», який об'єднає художні виставки, кінопокази, концерти, ряд проектів оригінальному поєднання вуличного і традиційного мистецтва.

А на естраді міського саду Центрального парку культури і відпочинку о 18:00 будуть починатися «Київські літні музичні вечори» — парад духових оркестрів, концерти кращих українських колективів і солістів, відомих не тільки на батьківщині, а й за кордоном.

28 травня (субота)

Протягом двох днів, 28-29 травня, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку проходитиме фольклорно-мистецьке свято «На схилах Дніпра» — свято для сімейного відпочинку, де буде представлено розмаїття народного мистецтва та народних традицій Україні, а також національностей, які проживають в Києві. У програмі: фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром" та фестиваль "Київська театральна весна".

У суботу, 28 травня, відбудеться Парад велосипедистів. Після збору в 9:00 на Європейській площі учасники параду проїдуть за маршрутом: Європейська пл. — Вул. Хрещатик — вул. Червоноармійська — пл. Льва Толстого — вул. Володимирська — пл. Михайлівська. Потім о 11:00 з пл. Незалежності стартують Міжнародні змагання з велоспорту на шосе (до вул. Льва Толстого і у зворотному напрямку).

На Оболонській набережній з 10:00 стартує міський турнір вітрильної регати, а у Гідропарку пройде відкритий міський турнір з пляжного волейболу.

З 11:00 до 13:00 біля КМДА відбудеться Карнавал дитячої творчості вихованців творчих і спортивних клубів, які пройдуть святковою ходою і покажуть свої вміння.

На Софійській площі з 12:00 розпочнеться Міжнародний турнір з богатирського багатоборства «Найсильніші у світі», в парку ім.Шевченка відбудеться майстер-клас з образотворчого мистецтва "Я малюю Київ«, на Співочому полі — Міжнародний благодійний фестиваль дитячо-юнацької творчості „Сонячний каштанчик“ і міський конкурс серед випускників» Київський вальс ".

Тих, хто захоче провести святкові вихідні ближче до природи і історичного коріння, в Національному музеї народної архітектури та побуту України (Пирогово) очікує Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв (з 11:00 до 17:00).

Увечері 28 травня, о 19:00, на центральній площі країни планується провести творчу акцію «Як тебе не любити, Києве мій!», А в «Пасажі» в цей же час відбудеться урочиста церемонія вшанування номінантів «Площі Зірок».

29 травя (неділя)

У неділю, 29 травня, відкриється ХІХ-м міжнародний благодійний легкоатлетичний «Пробіг під каштанами» (старт о 8:30 від площі Незалежності), а з 10:00 від вул. Грінченка продовжаться Міжнародні змагання з велоспорту на шосе.

Біля арки Дружби Народів об 11:00 розпочнеться Міжнародний турнір з кікбоксингу, а о 12:00 на Майдані пройде Відкритий чемпіонат міста з ролер-марафону.

З 16:00 до 21:00, на площі Незалежності будуть виступати кращі художні аматорські колективи районів міста зі святковою концертною програмою «Тобі, наш Києве, віншуємо піснямі».

У той же час, з 17:00 до 19:00 на Хрещатику пройде фінал ХІІ Всеукраїнського конкурсу "Сезони моди — Погляд у майбутнє" в рамках «Kiev Fashion Week». У серці столиці планується встановити подіум великих розмірів, де будуть демонструватися здобутки як вже відомих, так і молодих українських дизайнерів.

Також в цей день у «Пасажі» на Хрещатику відбудеться урочисте відкриття меморіального знаку на честь великого майстра-ювеліра ХІХ-ХХ століть Г. К. Фаберже.

Фінал святкування Дня Києва буде грандіозним. О 21:00 почнеться двогодине шоу феєрверків з лазерними ефектами над Дніпром — захоплююче дійство з яскравими світло-звуковими комбінаціями, різноманітністю піротехнічних можливостей за участю піротехнічних команд з України та Європи — учасників міжнародних фестивалів (29 травня, з 21:00 до 23:00, вул . Набережно-Хрещатицька, біля Річкового вокзалу).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути