chrome firefox opera safari iexplorer

У «Парку Київська Русь» підготували колекцію етноодягу

21 квітня 2011 о 15:30

У Центрі культури та історії Давньої Русі «Парк Київська Русь» до нового сезону підготували колекцію чоловічого і жіночого одягу та аксесуарів в етнічному стилі для повсякдень.

Як повідомили у прес-службі «Парку Київська Русь», колекцію презентують на відкритті фестивального сезону 30 квітня, а показ мод влаштують на День Києва.

«Минулого року перевдягання у костюми епохи Давньої Русі серед наших відвідувачів було надзвичайно популярним. Чоловіки виявилися неабиякими прихильниками моди стародавнього Києва – із ентузіазмом купували сорочки. Ми побачили попит. І вирішили створити одяг, який можна носити і в повсякденному житті», — розповідає дизайнер «Парку Київська Русь» Ніна РЄДКОВА.

За словами автора колекції, одяг створено з натурального льону. Кольорова гамма: червоний, бежевий, зелений, синій.

Також розроблено серію аксесуарів: сумки і пояси з льону – роботи з використанням мотивів Київської Русі. Крім того, колекцію доповнюють вироби зі шкіри.

«Думаємо, буде чимало охочих їх придбати – гарний сувенір зі стародавнього Києва», — каже Н.РЄДКОВА.

Також, як і минулого року, можна буде придбати і замовити класичний етнічний одяг і театральні костюми, додають у «Парку».

Цього року у «Парку Київська Русь» відбудеться п’ять масштабних історичних фестивалів, які зберуть учасників з України, Білорусі, Росії, Скандинавії, Польщі, Франції.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути