chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні організують «Студентську республіку»

15 квітня 2011 о 09:24

У рамках святкувань у 2011 році Дня Конституції України, Дня молоді та Дня Незалежності України, з метою розвитку у молоді культури демократичних цінностей, в усіх регіонах нашої держави буде реалізовано Міжнародну програму «Студентська республіка».

Як повідомляє офіційний сайт Міністрства освіти і науки, молоді і спорту України, Студреспубліка передбачає організацію студентських містечок, проведення семінарів і тренінгів для активістів студентського самоврядування, ігрових змагань, конкурсів, різноманітних інтелектуальних та спортивних турнірів.

Захід відбуватиметься під гаслом здорового способу життя і включатиме комплекс інформаційно-просвітницьких заходів.

Міжнародна програма «Студентська республіка» вже не перший рік є найбільшим зібранням молодіжних лідерів нашої країни за участю іноземних гостей із Російської Федерації, Республіки Білорусь, Грузії, Республіки Молдова, США тощо.

Заплановано проведення цієї програми в декілька етапів: на рівні навчального закладу (травень-червень 2011 р.), на регіональному рівні (протягом червня 2011р.) та на всеукраїнському рівні – фінал (у серпні 2011 р. – до Дня Незалежності України) за участю переможців регіональних етапів та іноземних гостей.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути