chrome firefox opera safari iexplorer

Відкрито прямий авіарейс зі Львова до Праги

27 квітня 2011 о 18:51

27 квітня о 14:35 у Львові приземлився літак прямого авіарейсу «Прага-Львів» чеських авіаліній «Czech Airlines», який відтепер чотири рази на тиждень курсуватиме між цими містами.

Капітаном першого авіарейсу став президент з авіаперевезень авіакомпанії «Czech Airlines» Марек Тибл.

За словами Марека Тибла, політ тривав 1 год. 40 хв. «Це була приємна подорож. Ми нею задоволені. Якщо тут буде стільки задоволених пасажирів, як і ми, то ми літатимемо більше», – зазначив він.

На запитання про причини відкриття авіарейсу «Прага-Львів» Марок Тибл відповів: «Ми шукаємо дорогу на Схід, у нас є традиція польотів до Києва. Сьогодні відкриваємо авіарейс до Львова, і скоро літатимемо до Харкова».

За словами генерального директора по Росії і країнах СНД авіакомпанії «Czech Airlines» Даніеля Шура, наразі вартість квитків зі Львова до Праги складає $199. «Наші цілі, щоб львів’яни отримали можливість потрапити в Європу літаком, а не лише автобусом чи автомобілем», – додав Д.Шур.

Як зазначають у «Czech Airlines», рейси відбуватимуться чотири рази на тиждень: у понеділок, середу, п’ятницю та неділю. Виліт із Праги відбуватиметься 11:35 (за місцевим часом), приліт о 14:35 (за київським), зі Львова – о 15:10, приліт в Прагу – 16:20 (за місцевим часом). Польоти здійснюватимуть літаками типу АТR-42.

Додамо, що крім Львова, авіакомпанія «Czech Airlines» здійснює авіаперевезення до Києва, Одеси та Донецька.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути