chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра відкриють оновлений Палац спорту у Києві

14 квітня 2011 о 12:49

У п’ятницю, 15 квітня, о 17.30 Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков відкриє оновлений Палац спорту в Києві, реконструкція якого тривала з жовтня 2010 року, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

У Київському Палаці спорту було замінено системи вентиляції, кондиціювання, теплопостачання, запроваджено нову спортивну технологію приготування льоду тощо.

Крім того, облаштовано шість спортивних роздягалень, змонтовано надсучасне чотирьохстороннє табло з високою розподільчою здатністю та замінено сидіння на трибунах.

17-23 квітня в оновленому Палаці спорту відбудеться чемпіонат світу з хокею 2011 року у першому дивізіоні. Суперниками української збірної стануть команди Великобританії, Естонії, Казахстану, Литви та Польщі.

Як раніше повідомляла газета «Сегодня», на реконструкцію Палацу спорту витратили 96 мільйонів гривень. Глядачів чекають нові сидіння в кольорах національного прапора, відео-табло у формі куба й електронні турнікети в повний ріст.

А от туалети в Палаці спорту ремонтувати не стали, оскільки вони, на думку керівництва Палацу, знаходяться угарному стані. Не торкнулися зміни і системи трансформації сцени — як і раніше, один глядацький сектор під час матчів буде у формі крісел, а під час концертів трибуни перевернуть і установлять сцену.

Якщо не вважати двох дрібних ремонтів, із дня відкриття в 1960 році в Палаці спорту практично нічого не змінювали. Можливо, Палац спорту так і залишився б в убогому стані, якби не рішення Міжнародної федерації хокею довірити Києву право прийняти ЧС з хокею-2011 серед юніорів.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути