chrome firefox opera safari iexplorer

Реконструкція столичного Палацу спорту триватиме

16 квітня 2011 о 09:42

Київський Палац спорту готовий прийняти чемпіонат світу з хокею в першому дивізіоні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков під час урочистого відкриття оновленого Палацу після його реконструкції, пише Інформаційний центр «Україна 2012».

Як повідомляє видання, реконструкція відбулася згідно з вимогами Міжнародної федерації хокею: було повністю переобладнано закулісний простір, влаштовано 6 спортивних роздягалень (за числом команд-учасниць змагань), сучасні системи оповіщення та озвучення спортивних та громадських заходів, модернізовано спортивне освітлення залу.

Крім того, відвідувачі Палацу зможуть скористатися провідниковим та безпровідниковим Інтернетом (прокладено структуровану кабельну мережу).

В Палаці змонтовано надсучасне чотиристороннє табло з високою розподільчою здатністю. Працює система контролю доступу в зал, напівстаціонарний телетрансляційний пункт з можливістю підключення 21 камери.

На трибунах Палацу встановили сучасні спортивні сидіння: відтепер загальна кількість місць на трибунах зменшилась на 200 і нині становить 6800 (спортивний варіант), а концертний варіант з партером, відповідно, налічує 9800 місць.

Під час ремонтних робіт було повністю переобладнано системи вентиляції, кондиціювання, теплопостачання, влаштована сучасна протипожежна сигналізація, система димовидалення, запроваджено спортивну технологію приготування льоду.

Кошторисна вартість виконаних робіт – 96 мільйонів гривень.

За інформацією видання, реконструкція столичного Палацу спорту на цьому не завершиться. Під час другої черги будівництва буде повністю замінено застарілі фасадну, інженерні та енергозберігаючу системи. Буде відремонтовано приміщення, які не увійшли до першої черги реконструкції – блок громадського харчування, частина санвузлів, а також буде покращено дизайн приміщень.

Борис Колесніков пообіцяв, що до вересня 2011 року буде повністю оновлений центральний фасад Палацу спорту. «Провівши першу частину реконструкції об’єкту, ми лише виконали вимоги Міжнародної федерації хокею, забезпечивши насамперед найкращі умови для спортсменів. Що стосується глядачів, то про них ми подбаємо дещо пізніше, провівши другу чергу реконструкції», – зазначив посадовець.

За його словами, оренда Палацу спорту для проведення у ньому концертів не підвищиться. Однак абсолютно пріоритетне право винаймати це приміщення буде віддано під спорт, а конкретно — під льодові види. «Було б нерозумно не використовувати ресурси льоду. Палац відкритий для всіх. Усім київським хокейним клубам варто лише підписати контракт з керівництвом Палацу та погодити це з Федерацією хокею», – резюмував пан Колесніков.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути