chrome firefox opera safari iexplorer

Збанкрутілі спиртзаводи вироблятимуть біопаливо

06 квітня 2011 о 18:47

Міністерство аграрної політики і продовольства планує використати потужності непрацюючих спиртзаводів для виробництва біопалива.

«У нас на сьогодні діючих і збанкрутілих спиртових заводів є біля 85-ти. 24-25 заводів активно працюють і роблять спирт для горілчаної галузі і харчових продуктів. Надзвичайно важливе питання: як задіяти роботу тих заводів, які не задіяні на виробництві спирту», — сказав міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, Мінагрополітики нині аналізує 60 непрацюючих заводів, щоб виявити, які з них можна вивести з під акцизного контролю.

Крім того, міністр повідомив, що на двох заводах вже запущені пілотні проекти по виробництву біопалива, а ще на чотирьох заводах зараз вводяться установки для виробництва біопалива.

Як відмітив Присяжнюк, враховуючи існуючі тенденції зростання світових цін на нафту, Мінагроплітики вважає за доцільне використання потужностей спиртзаводов для виробництва біопалива.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути