chrome firefox opera safari iexplorer

Єжи Гофман зацікавився «Чорним вороном»

01 травня 2011 о 20:27

Перший лауреат народної Шевченківської премії Василь Шкляр вважає, що його роман «Чорний ворон» прочитали навіть ті люди, які зазвичай книжок не читають.

«100 тисяч – це просто фантастичний наклад для України! Вже розійшлося і немає. До певної міри приємно, коли на тебе звертають увагу політики, коли твою книжку читають на всіх рівнях. Наші політики мало читають. А роман «Чорний ворон» дуже багато прочитало людей, які, мабуть, мало що взагалі колись читали», – сказав Василь Шкляр в ефірі Радіо Свобода.

Письменник сподівається, що його роман буде екранізований.

«Той же Мел Ґібсон, який схильний екранізувати на матеріалі «екзотичних» країн, міг би зацікавитися. Віктор Ющенко недавно запросив мене. Каже: до кого полетимо на вечерю – чи до Ґібсона, чи до Гофмана? Єжи Гофман прочитав короткий синопсис і сказав, що в принципі ця тема цікавить. Більше того, він попросив роман і сказав, що він його прочитає в оригіналі. Він сказав: я буду повільно читати, але я його прочитаю в оригіналі», – зазначив Василь Шкляр.

Водночас він вважає, що найкраще цю тему все-таки розкрив би співвітчизник.

«Я хотів би, щоби режисером був українець звісно, який найліпше передасть дух «Чорного ворона», знайде типажі, який загориться цим, так як я горів тією темою свого часу», – відзначив Василь Шкляр.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути