chrome firefox opera safari iexplorer

Книгарня «Сяйво» — у комунальній власності Києва

17 травня 2011 о 18:09

17 травня Господарський суд Києва повернув приміщення книгарні «Сяйво» до комунальної власності.
Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

«Ми вітаємо таке рішення та сподіваємося на остаточне завершення судових процесів навколо „Сяйва“ найближчим часом. Доля цієї книгарні вже давно вийшла за рамки суто приватизаційного конфлікту», — заявив заступник глави КМДА Олександр Пузанов.

«Сяйво» — це не тільки символ грабіжницької приватизації комунального майна, що відбувалася в Києві в останні роки, але й символ зневаги культурними потребами киян на користь несумлінного бізнесу", — зазначив він.

«Тому, після завершення судових процесів, у цьому приміщенні знов буде відкрито книгарню», — запевнив чиновник.

Як відомо, приміщення книгарні було продано у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії «Абріль-Студіо» за символічну ціну (менше 300 тисяч доларів).

Потім група людей на чолі із зятем Черновецького — В'ячеславом Супруненком, депутатом Денисом Комарницьким та їх другом Ростиславом Корнієнком силовим чином захопили книгарню.

Усе це сталося незважаючи на укази, закони, постанови Верховної Ради на підтримку українського книговидання та книгорозповсюждення

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути