chrome firefox opera safari iexplorer

21 лютого кияни вийдуть на барикади за «Сяйво»

20 лютого 2011 о 13:27

21 лютого о 12.00 під стінами книгарні «Сяйво» на вулиці Червоноармійській, 6 пройде акція громадянської непокори «Книжковий магазин «Сяйво» — остання барикада української культури!».

Під книгарнею спорудять барикаду з мішків з піском і колючого дроту як символ опору бездуховності, жадібності, мародерству, повідомляють організатори акції.

За словами активістів, з дня рейдерського захоплення «Сяйва» пройшов 1 рік.

«365 днів триває облога стін відомого магазину. З моменту захоплення порушено і до цих пір продовжується 15 справ у судах. Виникає питання – чи мають право на існування в Україні такі звичайні і природні речі, як книга та культовий книжковий магазин «Сяйво»?», — заявляють активісти.

Вони нагадують, що приміщення «Сяйва» було продане у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії «Абріль-Студіо» за символічну ціну (менше 300 тисяч доларів). А потім, за рейдерською схемою книгарню «силовим шляхом захопила організована злочинна група, частина якої окупує книжковий магазин і зараз».

Захисники магазину звертаються до всіх, кому «не байдужа культура і доля книжкової справи в Україні» прийти на барикаду і захистити «Сяйво».

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути