chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти відмовилося оприлюднити зміст нового підручника з історії

16 травня 2011 о 15:12

Міністерство освіти України відмовилося надати текст підручника з історії України для 11 класів, який готується до друку.

У відповіді на депутатський запит В’ячеслава Кириленка з вимогою надати для ознайомлення текст підручника з історії, міністр освіти Дмитро Табачник лише вказує авторів підручників для 11 класу з історії України й повідомляє, що «підручники для 11 класу знаходяться у видавництві і готуються до друку».

За словами В’ячеслава Кириленка, відмова надати для ознайомлення тексти підручників з історії ще раз підтверджує, що міністр Табачник переписує українську історію.

«Ми неодноразово чули від українських науковців заяви про те, що МОН вимагає вилучити з підручників історії розділи про героїв Крут, Українських Січових Стрільців, визвольну боротьбу УПА в роки Другої світової війни тощо», – зазначив політик. – Відмова надати для ознайомлення текст підручників з історії для 11 класів, які уже знаходяться у друкарнях, на жаль, лише підтверджує слова істориків».

Як відомо, 17 березня у Верховній Раді В’ячеслав Кириленко звернувся із депутатським запитом до прем’єр-міністра України Азарова з вимогою надати для ознайомлення тексти нових підручників з історії України.

«Зважаючи на неодноразові заяви та дії Дмитра Табачника, спрямовані на перегляд змісту підручників, й викликану цим напругу в середовищі фахівців-істориків і в суспільстві в цілому, загрозу політичного цензурування текстів підручників, прошу дати доручення міністру освіти й науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику надати мені як народному депутату України вищезгадані тексти підручників для ознайомлення», – зазначається у зверненні.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути