chrome firefox opera safari iexplorer

Одеса — серед найбільших транзитів контрабанди наркотиків

05 травня 2011 о 15:59

Європол назвав Одесу найбільшою точкою транзиту латиноамериканського кокаїну в Європу. Такого ж «почесного звання» удостоїлись румунська Констанца і болгарська Варна.

Згідно з доповіддю, яку опублікував Європол, це може послужити сигналом для європейських політиків, які розглядають питання про приєднання Румунії і Болгарії до Шенгенської зони, пише видання The New York Times.

У доповіді стверджується, що з контрабандою важко боротися через величезні об'єми контейнерів, що проходять через великі порти.

Також в Європолі стверджують, що організовані злочинні угрупування в Європі стали більш універсальними у своїй діяльності. Нові технології допомагають злочинцям легше переводити у готівку зароблені гроші, а також диверсифікувати свої дії в різних країнах.

«Вони використовують нові технології, зокрема послуги голосового зв'язку, такі як Skype і соціальні мережі, такі як Facebook, щоб обманювати жертв і організовувати інші злочини. Це у свою чергу ускладнює роботу правоохоронних органів, які частенько працюють тільки у межах своїх держав», — говориться в доповіді.

Нагадаємо, наприкінці червня 2010 року в Одесі митники спільно з СБУ під час обшуку чилійського судна виявили рекордну партію кокаїну — понад 150 кг.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути