Кореспонденти Українських національних новин провели цікаве дослідження із порівняння вартості продуктів в Іспанії та Україні.
Як повідомив із Мадрида кореспондент УНН, основні продукти харчування в Іспанії коштують дешевше, ніж в Україні.
Наприклад, картопля коштує близько 6 грн/кг, а в Києві на риках та в магазинах вартість цього продукту починається від 9 грн/кг. На 35% дешевше можна купити в Мадриді моркву — 9 грн/кг (у Києві ціна стартує від 12 грн/кг). Цибулю іспанці купують майже за 6 грн/кг, а українці — від 10 грн/кг. Дешевша у іспанців і капуста — від 9 до 11 грн/кг, а українці купують цей продукт за 15 -20 грн/кг.
Мінімальна ціна помідорів в Іспанії стартує від 12 грн/кг і може сягати 46 грн/кг залежно від сорту, а в Україні — від 22 до 54 грн/кг також залежно від сорту. Огірки в обох країнах коштують майже однаково: в Іспанії — 23 грн, а в Україні — 21 грн/кг.
Що стосується фруктів, то в Україні іспанські апельсини коштують 17-20 грн/кг, тоді як там – 6 грн/кг. Банани іспанці купують по 12 грн/кг, а українці — по 15. Груші в Іспанії по 18 грн/кг, а в Україні — по 35 грн/кг.
Дешевший в Іспанії і цукор — 9 грн/кг, в Україні — від 10 грн. Трохи дорожчі в іспанців макарони – від 8 до 10 грн, у нас — від 7 грн/кг. Рис в Іспанії коштує від 7 грн, а в Україні його ціна стартує від 11 грн/кг.
Дорогий в Іспанії хліб (4,5 – 6 грн), тому місцеві жителі здебільшого купують багети.
Що стосується м'яса, то вартість свинини на ринках та магазинах Мадрида становить 40 грн/кг, а українці купують це м'ясо майже за 64 грн/кг.