chrome firefox opera safari iexplorer

Реконструкція «Олімпійського» коштує вже як три «Донбас Арени»

25 травня 2011 о 18:00

Уряд збільшив вартість реконструкції НСК «Олімпійський» з 3 до 4,59 мільярдів гривень.

Як повідомили в Міністерстві інфраструктури, Кабмін затвердив скоригований проект реконструкції комплексу. Зокрема, із загальної кошторисної вартості проекту 2,226 млрд грн має бути спрямовано на будівельно-монтажні роботи, 1,041 млрд грн — на закупівлю устаткування.

Проект передбачає реконструкцію та спорудження спортивної арени для 68,055 тис. глядачів, з двоярусними трибунами і підземним паркінгом, естакадою, тепловими підстанціями.

«Водночас, оцінюючи нові цифри, сьогодні слід говорити не про збільшення вартості, а про встановлення реальної ціни реконструкції „Олімпійського“. А це питання пов'язане з глибокими проблемами при реконструкції арени в попередні роки», — відзначили в Мінінфраструктури.

Згідно з повідомленням, станом на 1 травня проект з реконструкції «Олімпійського» профінансовано на 3623 млн гривень.

Для порівняння, вартість стадіону «Донбас Арена», який будували «з нуля» склала 1,5 млрд гривень.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути