chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві планують закрити ринки і встановити на їх місці супермаркети

30 травня 2011 о 09:13

Міська влада і силові органи взялися наводити порядок на столичних ринках. За останній час неспокійно було на «Лісовому» і «Володимирському» ринках, де перевіряли документи у продавців і господарів МАФів.

Водночас, серед ринковиків почали ширитися чутки, що влада планує зносити ринки і на їх місці будувати мегамолли – великі магазини, де є все.

«Зараз ми перевіряємо усі ринки — біля метро і на житлових масивах, не вийшли вони за кордону. А 3-5 тисячі МАФів у Києві, в тому числі і ті, які стоять на законних ринках, взагалі без документів, і з цим треба щось робити», — сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук, пишеСегодня.

Такі перевірки чекають і інші ринки Києва. Джерела серед депутатів Київради натякають: йде новий переділ, і дуже може бути, що на місці частини ринків відкриють супермаркети і торгові центри.

Нагадаємо, в п'ятницю о 7.00 «Володимирський» ринок близько 20 правоохоронців зібралися опечатати. Торговці мало не побилися з «Соколом», через що ринок не працював майже три години.

Екологічна інспекція повідомила, що на ринку не виконують умови зберігання відходів і немає документів на паркан, який встановлений там 18 років тому. Торговці стали стіною проти силовиків. Після втручання мерії Мінекології відкрив ринок і дало місяць на виправлення недоліків.

Серед ринковиків пішли чутки, що базар хочуть приватизувати. Як сказав заступник голови КМДА, який опікується торгівлею, Руслан Крамаренко, комунальні ринки місто приватникам віддавати не буде:

«Ми маємо намір їх підтримувати і розвивати», — підкреслив він.

Відзначимо, у столиці 86 ринків, включаючи три комунальних — «Бессарабський», «Житній» і «Володимирський». Всі вони, за даними КМДА, прибуткові — стоять у гарних місцях, де великі потоки покупців. Самі ж торговці пояснюють, що «маски-шоу» на ринках — знак до зміни керівництва, поставленого ще за Ірени Кільчицької.

«Коли прийшла команда Черновецького, то першим ділом взялася за ринки. Нова влада зараз робить те ж саме. На „Володимирському“ готові співпрацювати з новою владою, але нас ніхто не чує», — сказали в адміністрації ринку. Орендарі у свою чергу стверджують, що керівництво нібито наживається на оренді.

Кількість приватних ринків може скоротитися. Як сказав Крамаренко, частина «ринків» працює без документів:

Водночас, у КМДА кажуть, що насправді з'являться великі овочеві ринки.

«За ініціативою Мінагрополітики ми зараз підшукуємо в Києві 4-5 майданчиків під овочеві та продовольчі ринки, куди б виробники могли прямо привозити свою продукцію і продавати її на 5-10% дешевше, ніж на інших ринках», — повідомили в КМДА.

Як повідомлялося, 16 травня співробітники КП «Київблагоустрій» почали демонтаж малих архітектурних форм біля станції метро «Лісова». За непокору працівникам міліції, які забезпечували охорону правопорядку під час демонтажу кіосків, затримано 12 осіб.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути